Anak Ikan Saya :)

Friday, 14 October 2011

KAU CURANG : /


Sakitnya hati! Orang yg kita cintai telah berlaku curang dalam diam. Paling teruk, ada yg melakukannya terang-terangan di depan mata! Sebenarnya, sebelum kita saling tuduh-menuduh pasangan lebih baik kita memahami sebab-sebab kecurangan pasangan. Kemudian selidik samada faktor tersebut yg telah membuat si dia menjauhkan diri dari anda!
Hidup Terkongkong
Siapa yang suka jika hidupnya diatur pasangan atau dikawal ketat kebebasannya? Ruang kebebasan yg diingini dihimpit ketika berpasangan dengan anda. Sikit2 anda menelefonnya seolah2 tidak percaya kejujurannya. Akibatnya dia berlaku curang untuk membuktikan kepada anda bahawa dia masih berharga di mata orang lain dan memberi pelajaran berguna kepada anda! Dia memulainya dengan rajin berbohong.
Rasa MarahPercaya atau tidak, rasa marah dapat mengundang kecurangan.Anda mungkin tidak sedar, rasa marah sering terpendam dalam diri pasangan. Dia mungkin tidak meluahkan kerana tidak mahu sengketa atau ketika itu tidak mahu melukakan hati anda. Anda juga sering abaikan perasaannya dengan mengambil mudah dgn tidak mahu meminta maaf. Mungkin anda juga sering menimbulkan kemarahannya dgn melakukan perkara2 yg tidak disukainya seperti merokok, berpakaian terlalu seksi dan mencabar keegoaannya. Oleh itu, cara membebaskan diri yang dianggap paling menyenangkan ialah dengan melakukan kecurangan. Iyalah, marah  buat jiwa tertekan dan fikiran tidak lagi berfikir secara rasional.

Rasa Rendah Diri 
Dia sayangkan anda tetapi jauh di sudut hatinya berasa rendah diri pada diri sendiri. Anda mungkin terlalu cantik, lebih pandai, lebih kaya dan berharta, lebih tinggi taraf pendidikan dan lebih berjaya dalam karier berbanding dirinya. Dia berasa tersisih apabila anda membawanya di majlis2 sosial yg dilingkungi orang2 yg berjaya atau memberitahu anda dinaikkan pangkat. Dia malu utk memberi pendapat kerana berasakan anda lebih pandai. Dia cintakan anda tapi pada waktu yg sama tidak percayakan anda. Dia mungkin beranggapan anda hanya ingin mempermain-mainkannya dan akan meninggalkannya di waktu anda berjumpa dengan org yg setaraf dengan anda. Oleh itu, dia mengambil langkah terburu2 dengan menerima cinta orang lain yg lebih menyanjungi dirinya berbanding anda!
Sering BerjauhanAnda dan si dia sering berjauhan. Contohnya anda belajar di universiti dan dia bekerja di kampung halaman anda. Anda hanya pulang sekali sekala berjumpa dengannya ketika cuti semester. Mungkin juga anda atau si dia asyik kerja out-station , dihantar kursus etc sehingga berhari2, berminggu2 atau mungkin bertahun lamanya.  Sudah pasti kesetiaan tercabar apabila sering berjauhan. Mungkin dia akan mencari pengganti yg dapat mengisi kekosongan di saat anda tiada. Niat dia mungkin sekadar suka2, tetapi akhirnya terjebak dengan cinta!
Ketidakpuasan dalam Kasih Sayang
Si dia mungkin merasakan anda tidak memberi perhatian dan kasih sayang yg secukupnya. Anda sibuk ke sana sini dan kerjaya anda membuat anda tidak ada cukup masa bersamanya. Akibatnya dia rasa kesunyian dan diabaikan.  Oleh itu, dia tergamak mengkhianati cinta anda dengan keluar dengan orang lain yg lebih menghargainya dan sudi meluangkan lebih waktu dengannya.
Komunikasi Yang HambarMasalah komunikasi sering membuatkan percintaan menjadi hambar. Mungkin anda terlalu pendiam dan tak pandai berbicara. Hambatan komunikasi seperti perbezaan kematangan dan pengetahuan juga membuat komunikasi menjadi cacat. Selain itu, mungkin anda berdua kurang berkomunikasi seperti berlawak jenaka, bercerita masalah atau peristiwa dan mengucap kata-kata cinta. Bila bertemu, anda dan dia lebih banyak mendiamkan diri dan kematian idea untuk dibincang bersama. Oleh itu, si dia mungkin berlaku curang dengan seseorang yg dapat mengisi kekosongan ini dengan pandai berbicara, mengambil hati, berlawak dan berkongsi idea dan pendapat.
Landasan Hubungan Yang Rapuh
Dulu dia bercinta dengan anda atas landasan yg tidak kukuh seperti dicabar teman2 atau dipaksa keluarga. Mungkin juga dia dulu beranggapan hendak main2  atau cuba2 saja dengan anda. Tak sangka pulak anda terus melekat! Mungkin juga kerana wajah anda yg cantik membuat dia rasa ingin bercinta dengan anda dahulu. Kemudian, pasti dia rasa tertekan bila jiwanya tidak betul2 cinta dengan anda, sebaliknya terpaksa berpura2. Oleh itu dia pasti berlaku curang apabila bertemu dengan seseorang yg benar2 membuat dia jatuh cinta!
Merasa Tidak Dihargai
Lelaki memiliki sifat ego. Mungkin anda sering menyakiti hatinya, membebel dan melemparkan kata2 yg tidak manis. Dia mungkin diam dan tidak membalas, tapi perasaanyaterhiris. Bila si dia rasa tidak dicintai dan dihargai, egonya terluka.Ego yang terluka mengakibatkan kesan yg buruk. Biasanya dia akan “membalas” dengan mengambil tindakan luar dugaan seperti berlaku curang di belakang anda! Dia berlaku demikian kerana ingin merasa diterima dan dicintai iatu perasaan yg tidak dapat dirasakan bila bersama anda.
Mahu Lebih BahagiaBila si dia merasa tidak bahagia bersama kita, boleh jadi dia akan mencari pengganti  lain untuk mendapatkan kebahagiaan, yang definisinya kadang-kadang  tidak jelas.
Sikap Yang Mengada-ngadaAsyik merengek bagai budak kecil bila inginkan sesuatu. Kadang-kadang si dia tidak mampu untuk memberikan sesuatu yg anda minta. Malah kadang2 hampir keseluruhan wang gajinya dihabiskan untuk anda! Malah anda terus mendesak2 seolah2 dia anak jutawan. Anda juga terlalu manja dan tak pandai berdikari. Asyik bergantung kepadanya sehingga pergi kerja pun perlu dijemput dan dihantar. Lainlah kalau anda sudah menjadi suami isteri. Si Dia mungkin muak dengan sikap anda dan mencari pengganti yg lebih mengerti.

Hubungan Terlalu Rutin
Bila hubungan menjadi terlalu rutin sehingga si dia dapat menjangka apa yg akan terjadi seterusnya, pasti timbul kebosanan. Contohnya,malam minggu pasti anda akan mengajaknya menonton wayang. Tempat makan pun asyik2 restoran yg sama. Anda tidak pernah mengajaknya keluar dari aktiviti rutin seperti berkelah, melawat tempat menarik, dan sebagainya. Kadang-kadang aktiviti seperti melawat Zoo , Pameran dan Muzium juga dapat memecahkan kebosanan dalam perhubungan.

Sikap Playboy!Ahh…si dia memang patut anda jauhi sekiranya playboy sikapnya. Jgn menyesal jika si dia meninggalkan anda kerana mungkin itu sebagai penyelamat bagi anda sebelum anda lebih menyesal di hari kemudian. Dia pantang bertemu perempuan  cantik. Pasti dia akan berlaku curang kepada anda.
Ada Orang  Tidak Puas HatiSi Dia setia dengan anda dan anda juga begitu. Tapi tanpa sedar, ada pihak tertentu yg begitu cemburu atau tidak puas hati dengan perhubungan anda. Mereka akan membuat cerita, memfitnah dan melaga-lagakan anda. Si Dia mungkin terpengaruh dan akhirnya melepaskan geram dengan kecurangan .
S E L A M A T B E R A M A L : )

Saturday, 8 October 2011

ASSALAMMUALAIKUM

Hello semua :)
Hari ini aku nak cerita pasal aku buat relation dengan adek aku yang tersayang :) 8/10/2011-sampai bila bila . Haha , sumpah dia comel :) sayang kau la adek . kaka janji , hubungan kita ni akan kekal smpai bila bila tau sayang ;> Kaka sayang adek sangat sangat . semua problem adek , adek cerita kat kaka kan . kaka akan simpan SECRET to same same tau :D serious kaka sedih macam macam dugaan yang adek terima tapi adek kena ingat ! ade orang sayang dekat adek dan adek kena sabar tau . Hirau kan ape orang nak kate dekat adek ok sayang :) Ok enough ! tak cerita banyak banyak . nanti korang ambek dia dari aku kan . Haha , ok thanks all . Kbaii :)
Suka gambar ni comel kan :)

Relation dengan dia
Sayang kau ketatketat adek

Sunday, 2 October 2011

FORGET EVERYTHING :'(

Heyy guys :( hari ini aku tak pergi sch sebab aku pikiy kan masalah semalam yang baru je terjadi kat aku . Dua benda terjadi dekat diri aku ni . 1 , clash dgn boyfiee aku . 2 . hilang membe yang aku sayang gile gile . Macam tak percaya je :( semalam aku baru clash dengan boyfiee aku . Ya ALLAH , sumpah sedih sial ! ni semua gara gara perempuan bodoh tuh . kalau kau takde kat dunia kan bagus : / menyusahkan orang . kau tak pernah ade boyfiee ke babi ! bodoh nye . serious aku geram tgok muka kau . Aku tahu la kau LAWA bodoh tapi tak payah la nak ambek boyfiee orang sangat . YOU RE VERY VERY DESPERATE GIRL ! kau kena ingat ayat ni . aku bgi kau percuma je sayang :) Hmm , pergi die sama kau la pompuan bodoh !! aku tak kan pernah dan tak ingin lagi nak tgok muka kau or ingat kau . then semalam jugak aku hilang membe yang aku sayang :( lagi la tambah sedih. Hmm , sorry la beb , aku asyik gadoh je dengan kau , smpai kau pon da bosan dengan aku kan . Sorry , dont worry :) lepas ni kita takkan mesej lg da . Aku doakan kau happy au . and aku doakan kau semoga kau dapat capai cita cita kau nak jd engeenering . Jadi budak baik , hormat pada mak bapak auw . dosan doe , kalau kau tak hormat diorang :) jgn asyik dok melepak je ;) ingat tuh kawan ! lastly all , I WILL MISS YOU . AND I CANT FORGET THE OUR MEMORY SAYANG :')


For my ex-boyfiee : you , i'm so sorry sayang :( coz terpaksa buat macam ni , kalau tak I kena fitnah dengan perempuan to macam macam . I tak nak kena fitnah . sakit hati sayang :( sorry sangat sangat . I hope you bahagia dengan life you sekarang :') if you happy , I pon happy sayang :') . walaupon kita da clash tapi kite still kawan kan . Kawan sampai bila bila . Tak nak gadoh gadoh da ok :') last , ILOVEEYOUU gilaa .


For my membe : beb , I nak mntak maaf kat you sangat sangat . I tahu , kite selalu gadoh kan . Hmm , I bkn mmbe yg terbek untok you :( sorry , I doakan you bahagia dengan life you yang sekarang .tak mao sedih sedih ok . I sayang you sangat sangat . Kite akan tetap kawan sampai bila bila tau . tk nak da gadoh lagi . tak suka la sayang . sorry ! last , IMISSYOU KEPENG :')


I miss you :'(

Saturday, 24 September 2011

Hoi hoi :)

Hello Guys ,
SAYA MERINDUI ANDA LA SAYANG :)
Haha , act saya saja saja je nak nak mengedik dekat blog saya . almaklumlah kan da lama tak tulis dekat blog tersayang ni :D sebenarnya kita nak tulis pasal boyfiee kita lg ni :) haha , mesti korang fedup kan . asyik syik boyfiee aku . Eh , sukati aku la sayang :) blog aku . bukan kau okay . haha , saya sayang bf saya . ok dah , bosan nak tulis banyak banyak , pening kepala aku okay :D baii sayang aku semuanya :*

Thursday, 25 August 2011

EMY FADZLY :(

Heyy EMY FADZLY SAFIEE . you nak tau something tak ? I miss you sangat sangat .. you pg mane ? Rindu gila vavi kat youu :( kesian you kan sayang . kemas rumah :) takpe la sekali setahun jea kan . bila you nak topup . then call I , text I semua ? miss la .. :( Umm , you . Hari - hari I nak tanya you soalan ni .. " YOU ADA CURANG DENGAN I ? YOU ADA GIRL LAIN ? YOU SAYANG I ? YOU CINTA I ? YOU AKAN TINGGALKAN I ? " for this time , I akan selalu tanya benda ni sampai jodoh kita takde :') . You , I dah sayang you sebagai adek , abg . bapak #poyo .. semua nya ada dekat you . You sebahagian daripada hidup I tau . Dan I pun sebahagian daripada hidup you kan ? tak erk ? kesah ape aku kan . .heeee . Lepas ni . I da malas da nak marah you semua . walaupun I marah you , I just bole senyum dan say '' yealah '' . Itu lah ayat kalau I marah you : ')You . I rasa kan , kita punya jodoh tak lama la :) sumpah I cakap . macam tak lama , tapi I selalu berdoa . agar perhubungan kita ni tak kan terjadi apa apa :') you pun kena DOA kan jugak okay </3 . Sekian :)

P/s : Mudah mudahan . hubungan Aku dan kau sampai bila termasuk lah Maha yang Esa :')
AMIN YA RABBAL ALAMIN :')
:')

Friday, 19 August 2011

Hello Guys :'(

ASSALAMMUALIKUM
Hai guys . Okayy , hari ini . . SUMPAH aku sedih . sebab ape . . ade lah hal peribadi  . jangan nak sibuk boleh . . hurrm .aku tak de mood . Ummm , YA ALLAH , kuatkan iman aku ya ALLAH , berikan aku kesabaran ya ALLAH . jika dea bukan jodoh ku maafkan aku ya ALLAH jikalau aku tidak boleh menjaga dea dengan baek . Umm . okay la . Kbaii :'(

P/s : You ,  KENAPA ? KENAPA ? KENAPA ? I sabar tau dengan you . selama ni I sabar , sampai sekarang I sabar dengan you . you jangan buat I naik fedup . sampai ke satu tahap I da tak boleh nak bersabar . . Tau tau jea lah . . Umm ,You I sayang dekat you . tapi kenapa perangai you da berubah ? dah tak macam dulu . I tak nak you yang sekarang . I nak you yang dulu , mane pergi you yang dulu ? I suke diri you yang sekarang . I benci diri you yang sekarang ! Hurmm . You , If you still sayang I , #if you sayang lagi la . Plss ubahh sikap you tuh . I tengok orang lain couple , bahagia sangat bie . but you ? kenapa you macam dah tak peduli kan I lagi ? you pikiy I ape ? TUNGGUL ? nak tunggu you online semua . You tahu tak . I rindu sangat dekat you . Rindu nak dengar suara you , rindu nak you cakap I LOVE YOU , I MISS YOU . Hurrmm . tapi tu kan dulu . kitea baru je couple kan . Hope I dengan you kekal sampai bila-2 . :'') , I always love you sayang <3
I miss you

Always love you

:"(

Friday, 12 August 2011

New Boyfiee :)

ASSALAMMUALAIKUM STALKER :)

Heyyoo !! haha , apehal lahh aku HAPPY semacam jea hari ini ? haha , mybe pasal semalam kott :) what ever lha .. haha , guys . kau nak tau something ? ? Hee , of course kau nak tau sebab kau ni kan penyebok hal orang jea .. hahah , gurau jea jod .. hehe . I'M TAKEN BY SOMEONE :) haha . okayy . dea sayang aku , aku sayang dea , dea cinta aku , aku cinta dea . . haha . aku da berpunya lha sayang . so korang , jgn la nak gatal kat boyfiee aku pulak . hati aku telah dicuri oleh dea :D EMY FADZLY B SAFIEE :) she mine now . semalam dea call aku . auw auww , sumpa suare kau sweet sayang . terharu aku kau call aku semalam . lame woo , takde la lama sangat . . haha , btw . memang sweet la . kau kate dekat aku , kau seorang setia kan  sayang ? heeee , kite tgok sapea setia sapea .. haha , then . semalam jugak , kredit aku habes . . then kau nak topup kan . haha , takpe lah sayang . terima kasih jea . .tak nak susah kan you . . haha , then . kau bukak kan lagu tok aku  , auw auww , sumpah kau sweet gile2 sayang . baru 1st ni aku dapat boyfiee cam kau . . baek , caring , loving , sweet . yg paling pnting pandai jaga hati aku . haha , okayy .
I LOVE YOU FUCKING DAMNDAMN MUCH SAYANG :*
EMY FADZLY
AWAK ? NAK KISS :)
FOREVER :')
12/08/2011 :')